Adobe Creative Cloud – COVID-19

Iskolánk tanulói és tanárai ideiglenesen használhatják otthon az Adobe Creative Cloud termékeit. Bővebb leírás az Adobe oldalán.  Meghosszabbítva 2020. július 6-ig.

Azon csoport tanulói, ahol az órát tartó tanárral egyeztetve továbbra is az Adobe újabb termékeit használják, kérhetnek ideiglenes hozzáférést az órát tartó pedagóguson keresztül.

A tanulók a megadott e-mail címükkel egy Adobe ID fiókot regisztrálnak majd, amennyiben már ezzel a címmel van Adobe ID fiók, úgy az kerül kibővítésre.

A regisztráció és telepítés folyamatáról kövesd a következő lépéseket, kérlek figyelmesen olvasd el. Ha mód van rá, akkor ne mobil adatforgalmat használj, mert ezek a telepítések több gigabájt adatforgalmat generálnak. Rendszerkövetelmények elérhető ezen a linken, de a programok feltüntetett hardverigényei erősen alulméretezettek.

REGISZTRÁCIÓ

A megadott e-mail címeddel lépj be az alábbi oldalon:

Adobe bejelentkezés

Amennyiben még nincs Adobe ID regisztrációd, úgy a következő üzenet jelenik meg:

Ezzel egy időben egy levelet fogsz kapni az e-mail címedre, ahol kattints a jelszó visszaállításához megadott linkre. Ekkor egy oldal fog megnyílni, ahol add meg a szükséges adatokat. Az új jelszó legalább 8 karakter hosszú legyen (kis és nagybetűk vegyesen), és tartalmaznia kell egy számot vagy jelet. Ha kitöltötted, akkor Folytatás. Valószínűleg a jelszónál reklamálni fog, és nem lesz elég bele egy szám, hanem kell egy karakter is.

Ezután el kell fogadni a Használati feltételeket, alul pipa, majd Folytatás.

Ezután be lehet lépni az Adobe oldalára. Előfordulhat, hogy még egy lépcsőben kér azonosítást, ekkor bejelentkezés után egy ellenőrző kódot küld az e-mail címedre, amit be kell írni:

Ezután még egyszer kéri a jelszót. Lehetséges, hogy kér telefonszámot is, de itt “Not now”, “Most nem” lehetőség is választható.

Letöltés és telepítés

Egy hivatalos leírás, és segítség található az Adobe oldalán is.

Belépve a felületre továbbra is a vásárlást ajánlja fel. A programok a következő linken tölthetőek le:

Letöltési oldal

A megjelenő oldal közepén található ez a felület. Itt lehet kiválasztani a szükséges terméket. Fent kiválasztható a platform (Desktop – Asztali, Mobile – Mobilverzió, Web – Online verzió). Számítógépre a Desktop verziót kell telepíteni. Bármelyik program letölthető, de a Creative Cloud alkalmazást mindenképpen felteszi mellé, amely segít a további telepítésekben. A szükséges program alatt található Download gombbal lehet letölteni az alkalmazást. Ha már felkerült a Creative Cloud, akkor a Download helyett Install gomb látható. Download gombra kattintva feljön egy figyelmeztető ablak, itt OK-ra kell kattintani, majd letölt egy pár megabájtos exe programot, ezt kell elindítani. Pl. Photoshop telepítésekor  a következő ablak jelenik meg, a Continue gombbal megnyitja a böngészőt, ahol bekéri a bejelentkezési adatokat.

Ha épen be vagy lépve, akkor onnan automatikusan tovább is lép. Sikeres azonosítás esetén ez jelenik meg a böngészőben:

Ezután visszalép a telepítésre, ahol kérdésekre kell válaszolni, ha megvan, akkor Continue, és elkezdődik a telepítés.

Telepítés után a telepített grafikai program a Start menüből érhető el. Az asztalon megjelenik a Creative Cloud ikon, melyet elindítva további programok is telepíthetőek a program alatt lévő Install gombra kattintva, illetve az előző folyamattal is telepíthető újabb program.

 

 

Posted in Informatika.