Adobe Creative Cloud – COVID-19

Iskolánk tanulói és tanárai ideiglenesen használhatják otthon az Adobe Creative Cloud termékeit. Bővebb leírás az Adobe oldalán

Azon csoport tanulói, ahol az órát tartó tanárral egyeztetve továbbra is az Adobe újabb termékeit használják, kérhetnek ideiglenes hozzáférést az órát tartó pedagóguson keresztül.

A tanulók a megadott e-mail címükkel egy Adobe ID fiókot regisztrálnak majd, amennyiben már ezzel a címmel van Adobe ID fiók, úgy az kerül kibővítésre.

A regisztráció és telepítés folyamatáról kövesd a következő lépéseket, kérlek figyelmesen olvasd el. Ha mód van rá, akkor ne mobil adatforgalmat használj, mert ezek a telepítések több gigabájt adatforgalmat generálnak. Rendszerkövetelmények elérhető ezen a linken, de a programok feltüntetett hardverigényei erősen alulméretezettek.

REGISZTÁCIÓ

A megadott e-mail címeddel lépj be az alábbi oldalon:

Adobe bejelentkezés

Amennyiben még nincs Adobe ID regisztrációd, úgy a következő üzenet jelenik meg:

Ezzel egy időben egy levelet fogsz kapni az e-mail címedre, ahol kattints a jelszó visszaállításához megadott linkre. Ekkor egy oldal fog megnyílni, ahol add meg a szükséges adatokat. Az új jelszó legalább 8 karakter hosszú legyen (kis és nagybetűk vegyesen), és tartalmaznia kell egy számot vagy jelet. Ha kitöltötted, akkor Folytatás. Valószínűleg a jelszónál reklamálni fog, és nem lesz elég bele egy szám, hanem kell egy karakter is.

Ezután el kell fogadni a Használati feltételeket, alul pipa, majd Folytatás.

Ezután be lehet lépni az Adobe oldalára. Előfordulhat, hogy még egy lépcsőben kér azonosítást, ekkor bejelentkezés után egy ellenőrző kódot küld az e-mail címedre, amit be kell írni:

Ezután még egyszer kéri a jelszót. Lehetséges, hogy kér telefonszámot is, de itt “Not now”, “Most nem” lehetőség is választható.

Letöltés és telepítés

Egy hivatalos leírás, és segítség található az Adobe oldalán is.

Belépve a felületre továbbra is a vásárlást ajánlja fel. A programok a következő linken tölthetőek le:

Letöltési oldal

A megjelenő oldal közepén található ez a felület. Itt lehet kiválasztani a szükséges terméket. Fent kiválasztható a platform (Desktop – Asztali, Mobile – Mobilverzió, Web – Online verzió). Számítógépre a Desktop verziót kell telepíteni. Bármelyik program letölthető, de a Creative Cloud alkalmazást mindenképpen felteszi mellé, amely segít a további telepítésekben. A szükséges program alatt található Download gombbal lehet letölteni az alkalmazást. Ha már felkerült a Creative Cloud, akkor a Download helyett Install gomb látható. Download gombra kattintva feljön egy figyelmeztető ablak, itt OK-ra kell kattintani, majd letölt egy pár megabájtos exe programot, ezt kell elindítani. Pl. Photoshop telepítésekor  a következő ablak jelenik meg, a Continue gombbal megnyitja a böngészőt, ahol bekéri a bejelentkezési adatokat.

Ha épen be vagy lépve, akkor onnan automatikusan tovább is lép. Sikeres azonosítás esetén ez jelenik meg a böngészőben:

Ezután visszalép a telepítésre, ahol kérdésekre kell válaszolni, ha megvan, akkor Continue, és elkezdődik a telepítés.

Telepítés után a telepített grafikai program a Start menüből érhető el. Az asztalon megjelenik a Creative Cloud ikon, melyet elindítva további programok is telepíthetőek a program alatt lévő Install gombra kattintva, illetve az előző folyamattal is telepíthető újabb program.

 

 

Posted in Informatika.