Office 365 tanároknak és diákoknak ingyen

Minden, érvényes oktatási azonosítóval rendelkező pedagógus és diák ingyenesen használhatja az Office 365 ProPlus irodai programcsomagot, amely akár 5 számítógépre és mobil eszközre is telepíthető, illetve online is használható. Amennyiben igénybe veszed a regisztrációhoz tartozó 1TB OneDrive tárhelyet, a jogviszonyod megszűnése előtt készíts másolatot saját gépedre, adathordozóra a felhőben tárolt fájlokról.

Az Office 365 programcsomagról a termék hivatalos weboldalán tájékozódhatsz:

Pedagógusok további Microsoft termékek ingyenes használatáról olvashatnak a Windows és Office pedagógusoknak bejegyzésben.

Regisztráció és telepítés

Az Oktatási Hivatal oldalán kell regisztrálni egy Office 365 fiókot:

https://o365.oh.gov.hu/

Add meg az oktatási azonosítódat, születési dátumodat és a saját e-mail címed.

16 év alattiak szüleik segítségével tudnak regisztrálni. Fennakadás elkerülése érdekében az iskolának hivatalosan bejelentett gondviselő adatait kell megadni, mert az szerepel az Oktatási Hivatal rendszerében is.

Ezután 24 órán belül (általában pár perc) a megadott címre egy megerősítő levelet fogsz kapni, ott kattints a "Regisztráció megerősítése." linkre.

Ezután nemsokára még egy levelet fogsz kapni a sikeres regisztrációról, ami tartalmazza a felhasználóneved (@sulid.hu végű e-mail cím, ezt így kell használni, ne írd át másra) és a kezdeti jelszót. A levélben szereplő utasításokat és információkat olvasd el. Az Office 365 portálra belépve éred el a letöltési lehetőséget.

Ha elakadsz a telepítésben, a levél tartalmazza a segítség elérhetőségét is. Ha első levélként rögtön egy újraküldés levelet kapsz, akkor már korábban regisztráltál a Microsoft oldalán, ha a jelszavadat viszont már elfelejtetted, abban az esetben az illetékes rendszergazdát a levélben található supporton keresztül éred el, aki segítséget nyújt fiókod visszaszerzésében. Ha a regisztráció idején nem voltál még 16 éves, és nem tudod a jelszavad, akkor az új jelszó kérésekor valószínűleg az akkor használt szülői e-mail címre érkezik meg a teendő. A csempéken található felhős ikonokkal böngészőn keresztül az online szerkesztőfelületek nyílnak meg, amennyiben a telepített verziót szeretnéd használni, keresd a programindító ikonokat a start menüben.

A következő leírás segít a diákoknak a programcsomag letöltésében (forrás: Techinfo):

Útmutató az Office 365 Pro Plus letöltéséhez.pdf

További segítségek:

https://geeks.hu/cikkek/200429/igy_telepitsd_a_tanuloknak_jaro_ingyen_office_t

https://informatikatanar.blog.hu/2020/11/14/igy_telepitsd_a_szamitogepedre_az_ingyenes_office-t

 

 

Posted in Informatika and tagged .