Corel 12

Windows frissítés utáni CorelDraw indulási hiba javítása

Windows 10 funkciófrissítés után (pl. 20H2 verzióra) előfordul, hogy a CorelDraw nem indul el a Start menüből és a csempeikonról. Ebben az esetben a program telepítőjét kell elindítani, és a Javítás opciót kell kiválasztani, ez a művelet pár percet vesz igénybe. Amennyiben nincs kéznél hirtelen a telepítő, a program elindítható a C:\Program Files (x86)\Corel\Corel Graphics 12\Programs\CorelDRW.exe indítófájllal, ez azonban nem javítja ki a csempeikon vagy a Start menü ikonról történő hibás indítást.

Önálló hibakeresés

Ha bármilyen hibát tapasztalsz a program használatakor, akkor próbáld meg a jelenséget beírni a Google keresőjébe magyarul vagy angol szavakat használva, ehhez használhatod a Google Fordító alkalmazását. Általában az előforduló hibák gép, operációs rendszer és beállítás specifikusak, így nem valószínű, hogy túl sokan találkoznak egy-egy hibával.

Írd be a program nevét: CorelDraw vagy simán Corel

A verziószám nem kötelező, mivel más kiadású Corelnél is előfordulhat a probléma.

Utána jöhet, hogy freezing vagy crashing, ha lefagy, összeomlik vagy kilép a program. Vagy pl. cursor jumping, ha az egér ugrál.

Ezután, hogy mikor if vagy on pl.: fill, save, artistic tools

Pár lehetőség, amit ki lehet próbálni, ha hibát tapasztalsz:

Ha nem sikerül a problémát megoldani valamelyik beállítással, akkor utána állítsd vissza az alapértelmezettre. Lehetséges, hogy az alábbi beállítások elállítása egy jól működő Corel programot pont, hogy elrontanak, hiszen ott más a környezet, így ott az alapbeállításokkal működik jól.

Nézd meg van-e elég hely a lemezen

A Windows intézőben a Sajátgép vagy Ez a gép pontra kattintva jobb oldalon láthatóak lesznek a meghajtók. A rendszermeghajtó általában a C: lemez. Alatta látható a szabad méret és utána a teljes méret. A számítógép zökkenőmentes működéshez legalább 10-20 GB legyen szabad.

Hibás objektum a lapon

Előfordulhat, hogy egy hibás objektum van a lapon, és a hiba csak ennél az egy dokumentumnál jelentkezik. Másold át az objektumokat egy új dokumentumba.

Állítsd vissza gyári beállításokra a munkafelületet:

Ehhez tartsd lenyomva az F8 billentyűt amikor a programot indítod. Ekkor egy ablak fog felugrani, ahol jóvá kell hagyni a gyári beállítások visszaállítását. FIGYELEM, így minden korábbi eredeti beállítás megváltoztatása elveszik.

Futtasd kompatibilis módban a programot

A C:\Program Files (x86)\Corel\Corel Graphics 12\Programs\CorelDRW.exe fájlra jobb egérgombbal kattintva válaszd ki a Tulajdonságok majd a Kompatibilitás menüt. Itt a különböző lehetőségeket ki lehet próbálni pl. Windows 7-es kompatibilitási üzemmód, stb.

100%-os nézet

Állítsd vissza a kijelződ megjelenítőjének méretezését 100%-ra. Ez a lehetőség a Képernyő-beállítások menüben található, Méretezés és elrendezés bekezdés alatt.

Memóriaemelés

Próbáld ki, hogy több memóriát engedsz használni a programnak. Ez a CorelDraw program Eszközök/Beállítások/Munkaterület/Memória részen a 25%-ot lehet magasabbra emelni.

Színkezelés

Ha a színezésnél akad probléma, akkor lehet még a színkezelést is módosítani. Ez a CorelDraw program Eszközök/Színkezelés menüjéből érhető el. Itt lehet kicsit sokat kell várni, mire betölti ezt a menüt. Csak a monitor felé mutató Általános belső RGB profil legyen aktív.

Posted in Informatika.